Dječji nestašluci

Sasvim je normalno da su djeca ponekad nestašna. Ali da im dopustimo da svoje nestašluke dovrše, e to se rijetko događa. Međutim, potrebno je ponekad i to uraditi. Sad, ako pitate a kako i zašto to uraditi,odgovaram. 

Dijete ne treba živjeti pod staklenim zvonom, i cijeli život raditi sve po pravilima. Uostalom ni odrasli ne žive tako zar ne?

Trčanje po kući, dopustiti ponekad ako nemate baš susjede koji su jako osjetljivi. Kada ne izlazite iz kuće, to je opcija da se djeca malo “potroše”, jer je njihova energija ogromna.

Šljapkanje po baricama, svakako dopustiti ali uz kvalitetne gumene čizmice. Roditelji nisu svjesni koliko je  zadovoljstvo djeci šljapkati po vodi, a roditelji uporno viču, ne, ne, ne u baru!

Vrištanje! Odete s djetetom na izlet i organizirate takmičenje u vrištanju. Velika će to biti sreća.Ne treba izgubiti glas, ali se izvrištati treba.

Igranje s blatom, wooow koje zadovoljstvo. Izaberete vrijeme koje nije prehladno. obučete relativno staru odjeću i nađete zemlju koja se lako kopa, ili oblikuje. Još mu dodate vodu i predložite skulpture od blata. Djeca neće vjerovati što ste im dozvolili! Naravno ukoliko ste spremni na malo nereda i kupanje poslije.

Lista bi mogla biti i puno,puno duža ali ne bi bilo zanimljivo. Stoga, ostavljam Vam na volju da ih smislite još, a može se.

Vaš Kutak za djecu!

 

 

marginheight=before