Dijete i priroda

Nakon užurbane sedmice, trke sa vremenom, poslom, školom i vrtićem, sjedenjem za radnim stolom i roditelja i djece odlazak u prirodu zvuči kao melem.

Zamijenite ambijent stana za izlet u prirodu. U današnje vrijeme kada djeca a i odrasli provode sve manje vremena napolju, zadovoljite dječiju znatiželju odlaskom u prirodu.

Vrijeme koje dijete provede u prirodi je od višestrukog značaja za dijete. Priroda može biti nevjerojatan učitelj vašem djetetu, bilo da je istražuje samo, ili da mu vi pomognete u istraživanju.

Priroda razvija njihova čula, unapređuje kognitivni razvoj, te ih opušta. Šetnja prirodom olakšati će mu shvaćanje godišnjeg doba, orijentacije u prirodi te općenito suživot ljudi i životinjskog i biljnog svijeta te ga ekološki osvijestiti.

Pregledanje trave upoznat će ga  sa raznim biljnim i životinjskim vrstama, zainteresirati za njihovu boju, oblik, miris, način kretanja.

Također, nemojte djeci uskratiti običnu šetnju po kiši. Dobro pripremljeni, obučeni i obuveni izađite na kišu i pružite im užitak šetnje po kiši i njihovu najdražu aktivnost, šljapkanje po baricama.

 

marginheight=before